Категорії Інформація
Каси Додати подію
01 грудня 2019

Національний Хор України ім. Г. Верьовки

Продаж квитків зупинено
Але ви можете ознайомитись з іншими подіями категорії «КОНЦЕРТИ»

Палац студентів Національного Юридичного університету України ім. Ярослава Мудрого
м. Харків, вул. Пушкінська, 88

Про подію

Національний академічний народний хор ім. Верьовки, що носить звання заслуженого, був заснований ще в 1943-му році Харкові. Засновником і керівником хору став Григорій Гурійович Верьовка — видатний педагог і діяч культури, хоровий диригент, а також композитор. Саме завдяки йому в репертуар хору спочатку увійшли не одні лише народні пісні, а й чудові класичні твори П. Ніщинського, М. Лисенка, К. Стеценка, М. Леонтовича, а також пісні композиторів-сучасників — Л. Ревуцького, Б. Лятошинського, П. Козицького, П. Майбороди, В. Кирейка, М. Колсси, І. Шамо та ін., написані на слова В. Сосюри, П. Тичини, А. Малишка, П. Воронька та ін.

Традиція введення в репертуар власного хору пісенні композиції тих народів, у державах яких виступав колектив, збагатила його більш ніж на п’ятдесят роізведеній на 22-ох мовах світу.

Квитки на концерт цього воістину універсального художнього колективу, своїм досконалим мистецтвом репрезентує все найцінніше і найкраще з невичерпної криниці народної творчості України, ніколи довго не залежуються.

Глядачі, які куплять квитки на виступ Українського народного хору, почують і побачать безліч досить різножанрових композицій — історичні думи, чумацькі та козацькі пісні з танцями, хорові жартівливі сценки, обрядову і сімейно-побутову лірику — пісні і танці, які виконуються на весіллях, святах врожаю, під час колядок, а також оригінальні пісні сучасних композиторів. У багатьох унікальних композиціях колективу музика, танець і спів виступають органічним триєдністю. Якщо ви ніколи не бували на концерті хору, вам обов’язково слід познайомитися з чи не найяскравішим представником і хранителем української пісенної культури.

Попереднє замовлення
Заявка на промо-код